Yatırımlarınızı Kâra Dönüştürecek 6 Altın Tavsiye

01.03.2019
Yatırımlarınızı Kâra Dönüştürecek 6 Altın Tavsiye

Yediden yetmişe her yatırımcı, birikimini doğru bir yatırım aracı ile değerlendirmek ister. Bu konuda çeşitli araştımalar yapar; piyasa koşullarını takip eder, piyasa analistlerinin görüşlerine kulak verir ve geçmiş yıllarda hangi yatırım aracının daha çok kazandırdığı gibi istatiksel verileri inceler.

Yatırımların kâra dönüşmesi pek çok unsura bağlı olmakla beraber; hedeflenen süreç içerisinde hangi yatırım aracının kazanç sağlayacağını öngörmüş ve yatırımını o alanda gerçekleştirmiş yatırımcılar hepimizin yerinde olmak istediği yatırımcı modelidir.
Peki yatırımların kâra dönüşmesi için neler yapılmalıdır?

En uygun yatırım aracını belirleyin
Yatırım kararı vermeden önce yapılması gerken en önemli şeylerden birisi en uygun yatırım aracının belirlenmesidir. Bu doğrultuda, kısa veya uzun vadede hangi yatırım aracının kazanç sağlayabileceği ile ilgili araştırmalar yapın, ilgi duyduğunuz yatırım aracı hakkında bilgilenin. Hakkında en çok bilgi birikimine sahip olduğunuz yatırım aracına yönelin, hangi koşullar doğrultusunda bu yatırım aracında değişiklikler görüldüğünü saptayın.

Bir hedefiniz olsun
Yatırımınızı hangi süre içerisinde yapmak istediğinize dair bir hedef oluşturun. Belirlediğiniz bu plana göre pozisyon alın. Bilgi birikiminiz, deneyimleriniz ve analizleriniz doğrultusunda hedefinize emin adımlarla yürüyün.

Takip Ederek Uzmanlaşın!
Gerek yatırım kararı öncesinde gerek sonrasında finans piyasalarında kazanç sağlamak için yapılması gereken en önemli şeylerden birisi takip etmektir.  Bir yatırım aracının fiyatında kısa veya uzun vadede ne yönde bir dalgalanma oluşacağını öngörmek için piyasalarda meydana gelen fiyat hareketlerini iyi gözlemlemek gereklidir. Bu da finans piyasalarını sıkı sıkıya takip ederek edinilebilecek bir uzmanlıktır.

 

Kimin Ne Söylediğini Önemsemeyin! 
Şüphesizdir ki yatırım kararı vermeden önce çevrenizdeki insanlar size çeşitli nasihatlerde bulunacak, sizi, satın alacağınız yatırım aracı hakkında yönlendirmeye çalışacaktır. Yatırımların kazanca dönüşebilmesi için bir diğer unsur, başkalarının ne söylediğine kulak asmamaktan geçer. Daima kendi bilgi birikiminiz ve ön görülerinize güvenmeli ya da piyasalar üzerine uzman kişilerin görüşlerine kulak vermelisiniz.

Amacınızdan Şaşmayın! 
Yatırımların kazanca dönüşmesi için atılan adımlardan en önemlisi bir yatırım amacının bulunması ve bu amaçtan şaşılmaması gerektiğidir.

Duygularınızı Kontrol Altına Alın!
Yatırımların kazanca dönüşmesini sağlayacak en önemli unsurlardan birisi, yatırım aracınızın fiyatında, sizin için poztif ya da negatif bir duruma sebep oluşturan  hareketlenmelerde heyecana kapılmaması gerektiğidir. Bu gibi durumlarda birçok yatırımcı yanlış kararlar verebilmektedir. En doğrusu duygusal olmaktan kaçınmak, ani kararlar almaktan uzak durmaktır.

 

Tümü